Cum alegi profesorul de dans potrivit?


Teaching Ballroom Dancing to Children Inainte de a te inscrie la cursul de dans pe care ti l-ai ales, una dintre deciziile care merita o atentie deosebita este alegerea unui profesor. Indiferent daca lectiile de dans sunt pentru tine sau pentru copilul tau, trebuie sa te asiguri ca instructorul/antrenorul cu care va pregatiti este potrivit. Chiar daca nu exista o reteta magica pentru profesorul ideal, exista totusi cateva aspecte asupra carora sa va concentrati atentia atunci cand decideti alauri de cine veti invata sa dansati.

Experienta

Vei vrea un profesor care sa cunoasca foare bine stilul de dans pe care vrei sa-l inveti. Daca esti incepator, nu ai nevoie de un campion mondial care sa te invete, dar vei vrea un instructor familiarizat cu dansul, cu pasii de baza si cu ritmul si tempo-ul dansului, care sa iti poata da instructiuni clare si care sa te poata corecta. Varsta nu este relevanta atunci cand vine vorba de instructorii de dans; multi dansatori isi petrec copilaria si tineretea in sala de antrenament, acumuland informatii valoroase de la varste foarte mici. Este totusi indicat ca cel pe care il alegi sa te ghideze pe drumul dansului sa aiba un atestat profesional eliberat de o institutie oficiala. De asemenea, gandeste-te la nivelul la care te afli in dans. Daca esti incepator, poti opta pentru un instructor de dans cu care sa inveti baza. Daca, in schimb, participi deja la competitii de dans, este mai bine sa optezi pentru cursurile de dans sustinute de un antrenor calificat.

Organizarea

Este antrenorul tau bine pregatit? Ajunge la sala devreme, exista un plan de antrenament? Isi amineste numele dansatorilor din grupa lui? Acestea sunt indiciile unui instructor caruia ii place ceea ce face si care are un plan bine pus la punct. Un profesor organizat se traduce prin lectii coerente, care se completeaza una pe alta, si printr-un proces de invatare liniar si simplu.

Rabdare si interactivitate

RWM_9861Rabdarea este o insusire esentiala pentru un profesor de dans. Una dintre cele mai mari provocari ale acestuia este rata de absorbtie diferita a fiecarui elev pe care il are in grupa. Dansul este un sport dificil si fiecare isi educa mintea si trupul intr-un fel unic; un profesor bun trebuie sa se adapteze la nevoile fiecaruia dintre elevii sai si sa formeze cupluri de dansatori apropiati ca metoda si timp de invatare. De asemenea, insructorul trebuie sa aiba atentie distributiva si sa isi poata organiza ora in functie de nevoile cursantilor sai. Profesorul ideal este acela care se pregateste pentru o grupa cu nevoi diferite si cu diferite metode de invatare. Un truc pentru mentine cursurile provocative si educative este variatia de dificultate in coregrafiile perechilor mai mari ca varsta.

Feedback-ul pozitiv

Atunci cand iti corecteaza miscarile, este profesorul tau clar in privinta greselilor? Foloseste un limbaj corespunzator? Modul in care un profesor corecteaza un copil de sase ani si unul de saisprezece este diferit! Un instructor bun poate corecta o greseala colectiva sau poate explica un concept intr-un limbaj usor de inteles pentru toata lumea. De asemenea, rolul unui profesor este si de a complimenta, nu doar de a corecta.

Cauta un profesor care, pe langa tehnica buna si elevi bine pregatiti, are si admiratia cursantilor sai. Alege un profesor care te ajuta sa inveti, care te incurajeaza cand progresezi si care te invata cum sa te bucuri de dans pentru ca, pana la urma, cel mai important este sa iubesti ceea ce faci!

Pe tine cine te-a invatat sa iubesti dansul?

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>