8 trucuri care iti imbunatatesc dansul


Aceste trucuri sunt potrivite pentru dansatorii care doresc sa-si imbunatateasca dansul, indiferent de experienta pe ring de pana acum. Sunt convinsa ca pe unele le-ati mai auzit de la profesorii sau instructorii vostri iar pe altele le-ati vazut, fara sa va dati seama, la dansatorii mai experimentati.

Ballroom_dancing08_17691. Gaseste-ti un profesor bun. Dansatorii cu experienta recunosc valoarea unui instructor potrivit nu doar pentru tehnica pe care acesa o preda, ci si pentru felul in care relationeaza cu perechile pe care le antreneaza. Un profesor bun nu te va invata doar pasi si tehnica, ci iti va corecta greselile cu rabdare si te va invata sa iubesti ceea ce faci. Daca esti incepator in dans, alege-ti instructorul cu grija. Daca deja dansezi de ceva timp si nu ai nici un rezultat, gandeste-te serios la schimbarea instructorului. SpanishLine ofera cursuri particulare cu instructori atestati pentru cuplurile de dansatori care considera ca au nevoie de o pereche suplimentara de ochi. De asemenea, pe masura ce capeti mai multa experienta vei descoperi ce calitati iti doresti la profesorul tau de dans.

2. Urmareste-i pe altii cum danseaza. In filme, pe DVD-uri instructionale sau chiar in timpul antrenamentelor, urmareste cu atentie alte perechi de dansatori. Acorda o atentie deosebita posturii, aliniamentului corpului si tehnicii pe care acestia o folosesc. Incearca sa gasesti moduri creative de a aduce lucrurile care iti plac la altii in propriul tau stil de dans. Line_Figure_Combinations_of_Ballroom_Dancing-aa

3. Ai mereu grija la pozitia corpului! Indreapta-ti coloana, tine-ti umerii jos si in spate si scoate-ti barbia din piept. In limbajul non-verbal, aceasta pozitie a corpului sugereaza incredere in sine; pe ring, spatele drept si privirea indrazneata te vor ajuta sa iesi in evidenta si sa dansezi mai corect.

4. Fa streching. Daca faci stretching in fiecare zi, corpul tau va deveni mai flexibil. Unul din telurile principale ale dansatorilor este sa faca fiecare miscare sa para naturala si fara efort. Cu cat picioarele tale vor fi mai puternice si mai flexibile, cu atat iti va fi mai usor sa le misti. Stretchingul trebuie sa faca parte din ritualul tau zilnic de antrenament.

5. Imbunatateste-ti tehnica. Tehnica perfecta in dans este lucrul pe care dansatorii profesionisti il urmaresc intreaga cariera, Tot tehnica este ceea ce diferentiaza dansatorii buni de cei grozavi. E bine sa inveti miscari noi,insa mmereu trebuie sa perfectionezi pasii cei mai simpli.

6. Poarta incaltaminte adecvata. lFiecare stil de dans vine cu o incaltaminte specifica. Pantofii de dans sunt ganditi si conceputi pentru a proteja picioarele dansatorului si pentru a-i usura miscarile. Asigura-te ca porti incaltamintea corespunzatoare pentru stilul de dans pe care il practici si ca pantofii au marimea potrivita.

7. Relaxeaza-te. Corpul tau se va misca mai bine atunci cand tu esti relaxat. Respira adanc, limpezeste-ti mintea si danseaza. Muzica trebuie sa te ajute sa te simti mai bine, nu sa te streseze.

8. Zambeste. Un zambet este expresia placerii, a fericirii si a amuzamentului. Daca razi cand dansezi, cei care te privesc vor intelege ca iubesti ceea ce faci.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>